Acte-homenatge pel dia de la dona treballadora (C.P. Brians 1, 2016)

Títol

Acte-homenatge pel dia de la dona treballadora al C.P. Brians 1

“Les oblidades dels oblidats” El paper de les dones en la lluita contra el feixisme: Exili, resistència i deportació.

Lloc

Teatre del Centre Penitenciari de Brians 1

Data

9 de març del 2016

Ho organitza

El claustre de mestres i professorat del Centre de Formació d’Adults Artur Martorell

Intervé

Elisenda Belenguer, historiadora i biògrafa, també professora del centre

Informació

Tertúlia- xerrada sobre Neus Català, supervivent dels camps d’extermini nazis a càrrec de l’Elisenda, professora del centre. El claustre de mestres i professorat del Centre de Formació d’adults Artur Martorell, ubicada al C.P. de Brians 1, en motiu de la celebració del dia de la dona del curs 2015-2016, va organitzar una xerrada sobre la vida i lluita d’una dona centenària com la Neus Català.

També es va fer el passi del documental: Ravensbrück, l’infern de les dones, realitzat per l’equip del programa “30 minuts” de Televisió de Catalunya per a fer un homenatge a totes les dones resitents, antifeixistes i deportades als camps de la mort nazis.

Ressò

La professora Elisenda va escriure després de l’acte una crònica de la xerrada per la revista La Finestra que cada any edita el Centre de Formació d’Adults Artur Martorell.

Bibliografia

BELENGUER MERCADÉ, Elisenda. Commemorem… Coneixem la lluita de la Neus Català. A: Revista La Finestra, curs 2015-2016, núm. 8, p. 24-25.

Revista La Finestra 8 (Portada) Revista La Finestra 8 (Sumari) Revista La Finestra 8 (Presentació) Revista La Finestra 8 (Article 1) Revista La Finestra 8 (Article 2)

Fotografies de l'acte

Acte-homenatge pel dia de la dona treballadora (C.P. Brians 1, 2016)

Etiquetes de comentaris: ,