Títol

Xerrada “Les dones al Baix Llobregat: el camí fet. El camí per fer”

Lloc

Llibreria Abacus de Cornellà de Llobregat

Data

18 de juny de 2009

Ho organitza

Llibreria Abacus de Cornellà de Llobregat

Intervé

Elisenda Belenguer, historiadora i biògrafa, aleshores professora de l´Institut Esteve Terrades de Cornellà de Llobregat i autora del llibre “Neus Català: Memòria i lluita”, entre altres treballs sobre la perspectiva de gènere.

Graziela Vernetti i Maribel Barba, totes dues són o han estat professores de l´Institut Esteve Terrades de Cornellà de Llobregat i autores del llibre “Deu Dones. No van voler ser dones ideals”, que reflecteix la vida de 10 pioneres del feminisme al Baix Llobregat durant el franquisme.

Text de presentació de l’acte

L’objectiu de la xerrada va ser, com a autores qüalificades des de la perspectiva de gènere, parlar sobre el rol de la dona fa uns anys, i posar-lo en comparació amb la situació actual d’aquell moment.

A l’acte es va comptar amb la presència entre el públic de representants d´associacions de dones de Cornellà com Dones en Xarxa o Artemis.

Pel que fa a la intervenció de l’Elisenda Belenguer, ella va explicar la seva experiència per a entrevistar i fer un llibre biogràfic sobre la figura de Neus Català, així com també va parlar del seu aprenentatge en treballs d’investigació i recerca des de la perspectiva de gènere a partir dels llibres “Dones de Ciutat Vella” i “Dones d’Horta-Guinardó” amb la historiadora Isabel Segura. Alhora, l’Elisenda va presentar també al públic un DIN-0 amb una infografia i comparativa sobre la situació actual de la dona en diferents àmbits de l’any 2008 que va elaborar per a l’Institut Català de les dones.

Enllaç

Anunci del llibre i documental “10 Dones. No van voler ser dones ideals”, un treball dirigit per Maribel Barba i Graziella Vernetti, que recull el testimoni de 10 dones que van viure, estudiar, treballar, relacionar-se i lluitar, durant el franquisme.

Fotografies

Etiquetes de comentaris: