BELENGUER MERCADÉ, Elisenda. Neus Català. Memòria I lluita. Barcelona: Fundació Pere Ardiaca. Edita deBarris, 2006. (Portada)

S'inclouen totes les biografies, assaigs històrics i altres tipus de literatura (com ara novel.la) que s'han escrit sobre la vida de la Neus i la seva lluita.

Fitxa

BELENGUER MERCADÉ, Elisenda. Neus Català. Memòria I lluita. Barcelona: Fundació Pere Ardiaca. Edita deBarris, 2006. (Portada)
BELENGUER MERCADÉ, Elisenda. Neus Català. Memòria I lluita. Barcelona: Fundació Pere Ardiaca. Edita deBarris, 2006.

Fitxa

HORTA, Joaquim [et al.]. Neus Català: Testimoni d’una supervivent / pròleg de M. Fernández Nieto; entrevistes de Rosa Massagué. Barcelona: El Periódico. Edicions Primera Plana, 2007. (Portada)
HORTA, Joaquim [et al.]. Neus Català: Testimoni d’una supervivent / pròleg de M. Fernández Nieto; entrevistes de Rosa Massagué. Barcelona: El Periódico. Edicions Primera Plana, 2007.
[Els capítols 1 i 3 d’aquest llibre contenen el testimoni de Neus Català recollit per la periodista Rosa Massagué, en converses mantingudes a Barcelona i Rubí durant el març del 2005 i el març del 2007. El llibre també inclou un text introductori de Joaquim Horta “Neus Català, ciutadana d'aquesta terra”, escrit expressament per a aquesta edició. La introducció, el capítol 2 i les conclusions recullen el testimoni de Neus Català escrit per ella mateixa i publicats al llibre De la Resistencia y la deportación.50 testimonios de mujeres españolas, traduïts al català per a aquesta edició. Els textos de M. Vázquez Montalbán “Quan la història no l'escriuen els vencedors” i els del pròleg de M. Fernández Nieto provenen també de l’edició original del llibre, i estan també traduïts al català. S’han suprimit, doncs, de l’edició original, la resta de 56 testimonis escrits per Neus Català.]

Fitxa

TRALLERO, Mar. Neus Català. La dona antifeixista a Europa. Barcelona: Mina, 2008.  (Portada)
TRALLERO, Mar. Neus Català. La dona antifeixista a Europa. Barcelona: Mina, 2008.

Etiquetes de comentaris: